„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....
Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován...
Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...
Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný...
Legenda mezi pěstiteli pan J. D. Rai, hlavní teamaker slavné zahrady Thurbo vyrobil...
„Označení výrobku First Flush Darjeeling (první sběr po zimní přestávce) pocházejícího z této oblasti vytvářejí světlý nápoj, Second Flush Darjeeling (druhý sběr) tmavý, není ale tak intenzivně zabarvený jako čajovníkové listy z Assámu.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is very helpful for the...
Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách...
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové sklizně ze starých...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.